En arkitekt fortalte engang, at hvis man i dag rev Rigshospitalet ned og byggede det op igen, så det passede til fremtiden, så ville pengene være tjent ind på 2 år. Da en overlæge hørte det, sagde han: “2 år? Det vil højest tage 6 måneder!”

Spørger man fremtidsforskerne, er vores holding, at man skal bygge efter devisen “ikke mere, men bedre” – ikke mere hospital, men bedre hospital. Hellere småt og godt, der viser vejen frem, end stort og flot, der blot er mere af samme skuffe. En kommunaldirektør sagde engang til en ny medarbejder, der var ansat til at forny en vigtig afdeling: “Du skal bare vide, at hvis du gør, som vi plejer, så bliver du en fiasko.” Mange mennesker har dog rigeligt at gøre bare med at få hverdagen til at hænge sammen og har en fantastisk evne til at tilpasse sig. Men det er ikke optimalt og slider alt for meget. Vi skal bruge fremtiden til at gøre og skabe noget nyt og bedre.

TRENDS OG DRIVERE DER VIL GØRE EN FORSKEL I FREMTIDEN

Vil du gerne læse mere om trends og drivere, der kommer til at påvirke hospitaler og sundhedssektoren i fremtiden, så skynd dig at se her >>

 

Comments

comments