Med alle de udviklinger vi ser i samfundet i dag med it, big data, monitorering etc., er det efterhånden en selvfølge, at vores arbejdsliv og arbejdsmiljø også vil ændre sig drastisk de kommende år.

Derfor har jeg lavet en opsamling og beskrivelse af nogle af de trends, tendenser og innovationer, der kommer til at påvirke dig og arbejdsmarkedet i den nærmeste fremtid. Fordi et godt arbejdsmiljø bliver ved med at være så super vigtigt i fremtiden, vil jeg gerne give dig pdf’en med trendkort ganske gratis. Så sæt dig godt til rette med en kop kaffe og tag fremtiden i dit tempo.

Det er normalt at frygte det vi ikke kender og de forandringer, der kommer. Derfor er et af de vigtigste formål med trendkortene nedenfor at eliminere frygt for fremtiden og hæve bevidsthedsniveaet, så du kan træffe oplyste og fremtidssikrede beslutninger.

Downdload trendkortene til din iPad og smartphone – så er du klar til at sige: “Jeg så det komme”! 

DU KAN FORUDSE, FORVENTE OG SKABE FREMTIDEN

Fremtiden er altid i bevægelse. Men hvis vi vil, kan vi både forudse, forvente og – ikke mindst – skabe fremtiden. Små og store bølger er på vej. Ser du signalerne og handler derefter, kan du både nå at lære at surfe, bygge et bølgekraftanlæg og sætte ny elastik i dine speedos, så du ikke står der med bar røv på stranden. Hvis du bruger materialet ovenfor, er du rigtig godt på vej!

Og husk: Der vil altid være nogen, der prøver at bilde dig ind, at liver er så kompliceret, at du ikke kan finde ud af at leve det selv. Vi er ikke de mennesker!Men én ting er i hvert fald sikker: Lønmodtagerkulturen som vi kender den, hvor vi har et job fra vugge til krukke er død. I stedet for at være arbejdscampister, der kører campingvognen hen, hvor det er trygt og rart at slå forteltet op i lange perioder, vil vi nærmere have en græshoppe-tilgang til vores arbejdsliv og hoppe derhen, hvor græsset ser frodigst og mest nærende ud for os.

Her får du et hurtigt overblik over de gamle spilleregler på arbejdsmarkedet og et par af de nye:

De gamle spilleregler

Hører du til i denne gruppe på arbejdspladsen, så vær opmærksom på at tingene vil ændre sig om du selv vil det eller ej.

  •  PROFESSION: Du uddanner dig i 4 år og det er det.
  •  LØNMODTAGER: Du forventer en løn hver måned fordi du er på arbejde
  •  STYRENDE: Du som ansat har en en chef der bestemmer
  •  STRESS: Stress har vi alle i dag

Nye spilleregler

Hører du til i denne gruppe på arbejdspladsen, så tillykke – Du surfer med på nogle af de store bølger.

  •  PROFESSIONAL: Du træner hele livet igennem på at blive bedre
  •  EMPLOYABILITY: Du skaber selv det arbejde, du gerne vil have
  •  FORBEDRENDE: Du er enten medskaber, medejer eller med i udviklingen
  •  ENSOMHED: Er den nye dræber. Ensomme performer dårligere

Skærmbillede 2014-10-22 kl. 12.30.30

Comments

comments