Bogen “Kvinde, skab dig!” er til alle de kvinder, der gerne vil skabe sig selv, skabe en virksomhed, eller bare skabe noget, der er anderledes.

De sidste par år, som min omgangskreds og jeg har nærmet os de 30, har jeg været vidne til en forandring. Som vi har været på arbejdsmarkedet i nogle år er vi begyndt at sidde stille. Vi er begyndt at kede os. Blevet magelige i vores, på papiret, gode og rigtige jobs. Vi er stille og roligt begyndt at glemme alt det, vi drømte om i starten af vores 20’ere, mens vi slog vores folder på uddannelsesinstitutionerne. Alle de ting, vi ville opnå, alt det, vi ville skabe, de forandringer vi ville lave i verden. De chancer vi ville tage og alt det mod, vi ved vi har, er druknet i parforhold, rutineopgaver, pensionsopsparinger og “det går jo godt nok”. Øh ja! Det går jo godt nok! Men har du nogensinde tænkt “Er det det? Er det det arbejdsliv jeg skal have til jeg går på pension.”

Jeg kender så mange fantastiske, kloge, dygtige kvinder i starten af deres arbejdsliv, som sidder og keder sig. Venter på, at chefen sender en mere spændende opgave hen på deres bord. På at der er nogen, bare en eller anden, der får øje på dem og ser, at de kan så meget mere, end det de gør lige nu.

Arbejdsmarkedet vil ændre sig drastisk de kommende år. Lønmodtagerkulturen, og tanken om, at vi har et trygt job fra vugge til krukke, er død. Nye undersøgelser forudser, at inden 2030 er 2 mia. af de jobs, vi har i dag, forsvundet. Derfor bliver det vigtigt, at vi træner os selv i at lære, aflære, genlære og bryde grænser.

Hvis vi nu forudsætter, at vi i fremtiden vil have mere fleksible arbejdsforhold, zappe ind og ud af faste jobs, mens vi starter virksomheder ved siden af – eller i eksisterende virksomheder, hvad er det så, vi skal kunne? Hvad er det, vi som unge kvinder skal mestre i fremtiden, for at den ser så sjov og meningsfyldt ud som muligt? Hvad er det, vi skal træne og ændre i dag? Hvad er det, vi skal kunne og hvordan kommer vi i gang.

Bogen bliver en masse seje menneskers bud på (inkl. udfordringer), hvordan du kan komme i gang med netop dét!

Så kvinde, gå ud og skab dig!