[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k07wg6h3′ admin_preview_bg=”]

Jeg har besluttet mig for en ny praksis. Noget jeg gør hver dag, fordi jeg ved, det gør mit liv bedre.
Min nye praksis er en skrive praksis. Forleden da jeg gik tur med barnevognen lyttede jeg til min yndlingspodcasts med Tim Ferriss. I denne episode interviewede hr. Ferriss marketingguruen Seth Godin om hans liv og arbejde.
I podcasten var det, der gav mest genlyd hos mig, da Seth Godin fortæller om sin skrivepraksis, som han har haft i mange år. Ligegyldigt hvad der sker og hvor meget han har at se til (når man er Seth Godin, så må det være rædig rædig meget), så skriver han hver dag en blogpost. “Hver dag? Det er da for meget!” tænker du måske. Men han har fat i noget. For på den måde tvinger han sig selv til at tænke og producere noget, som hans følgere og læsere forhåbentligt kan bruge. Og når han én gang har besluttet sig for, at han skal gøre det hver dag, så skal han ikke træffe beslutningen igen og igen.
Dét ramte mig midt i min barselsboble. For her i boblen er alt oppe i luften. Alle gode vaner og rutiner er røget fløjten. Og dem vil jeg gerne have tilbage. I hvert fald nogle af dem. Og det er også en god tid for mig til at se min hverdag igennem og finde ud af, hvilke rutiner og vaner, jeg gerne vil have tilbage på sporet. Jeg vil gerne tilbage i mine skinny jeans og lære at være vildt produktiv uden overspringshandlinger, meeen jeg er simpelthen ikke klar til at give slip på Netflix og pakkevis af kager, så jeg lægger ud med en skrivepraksis.
Jeg har haft en skrivepraksis før. Da jeg skrev min bog med spæde Herbert på armen erkendte jeg hurtigt, at jeg ikke får lavet en flyvende fis, hvis ikke jeg sætter mit arbejde i system. Og det skulle jeg ligesom, for jeg havde en redaktør og et forlag, der ventede på et færdigt manus. Derfor aftalte jeg med mig selv, at ligegyldigt hvor lidt jeg havde sovet om natten eller hvor meget jeg havde lyst til at se Netflix, så skulle jeg død og pine skrive hver dag. Bare lidt. Én sætning havde også ret. For jeg vidste godt, at når jeg først fik prikket hul på skrive-bylden og skrevet et par ord, så var det ofte svært at stoppe igen (medmindre Herbert vågnede  – hvilket han selvfølgelig ofte gjorde, lige når jeg var kommet i skriveflow).
Jeg har igennem de sidste mange år haft en anden praksis, som jeg er afhængig af. Der mangler i hvert fald noget de dage, hvor jeg ikke får sat mig ned og udført den.
Hver morgen skriver jeg:
  • 3 ting ned, jeg er taknemmelig for.
  • 3 ting som skal gøre i dag fantastisk og give mig god energi (det kan være stort som småt – at ringe til min mor eller få sendt en stor pitch afsted til en kunde).
  • Og så skriver jeg i nogle sætninger min intention for dagen (noget a la “pengene strømmer ind på min konto” haha eller hvad end du nu drømmer om).
At bruge 10 min hver morgen med en kop kaffe er nær noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv. Det giver ro og overskud til at starte dagen. Efter jeg har fået børn betyder det, at jeg må stå op før alle andre i familien for at få ro og lidt tid til mig selv, men det er det værd.
Så nu udvider jeg min morgenpraksis til at inkludere lidt skrivning. Så nu må vi se, hvordan det går.
Hvilken praksis vil du starte, der kan få dit liv nærmere den retning, du gerne vil?

[/av_textblock]

[/av_one_full]